• Internal Code :
  • Subject Code :
  • University :
  • Subject Name : Criminology

Criminology Study Assignment Answers

Question 1: Media organisations are not selective in their reporting of crime stories.
Ans. False

Question 2: In the Australian Institute of Criminology study on media reports of drugs and crime, the main drug reported on during the study period (1995-1998) was heroin.
Ans. True

Question 3: Which of the following IS NOT a news value discussed in the mini-lecture on newsworthiness
Ans. Verification

Question 4: A news value discussed in the mini-lecture on newsworthiness is impact. This refers to the medias tendency to only report the most common forms of crime being committed, such as ordinary property offences.
Ans. False

Question 5: Criminology is not a scientific discipline.
Ans. False

Question 6: Criminology is informed by the discipline of geography.
Ans. True

Question 7: Which of the following is included in the study of criminology
Ans. All of the four options listed here

Question 8: Crime is a__________________construction.
Ans. Social

Question 9: Crime can be defined as acts or omissions which a person, usually the victim, perceives as being wrong.
Ans. True

Question 10: Which of the following is NOT a formal source of knowledge about crime
Ans. Australian Bureau of Statistics

Question 11: There are inconsistencies between what official crime research tells us and what the media portrays.
Ans. True

Question 12: The criminal justice system is a ____________mechanism of control.
Ans. Formal

Question 13: According to the __________ model , consumers of media unquestioningly believe the view of crime that is presented to them.
Ans. effects model

Question 14: It is a myth that most crimes are violent in nature
Ans. False

Question 15: How many principal news frames are there in relation to crime
Ans. Three

Question 16: A news story about a crime wave being committed by young people where the majority are from single parent families would be an example of which news frame
Ans. Social breakdown

Question 17: A newspaper carries a headline Axe murderer addicted to Mortal Combat. Mortal combat is a science-fantasy themed fighting game. For this story the newspaper has adopted the violent media frame.
Ans. False

Question 18: Most offenders who begin offending in adolescence continue offending well into adulthood
Ans. True

Question 19: The primary purpose of the commercial news media is to
Ans. Inform the public of recent events that affect their lives

Question 20: Media ownership is important because it can affect/influence
Ans. Democratic Process Political Accountability Decision making

Get It Done! Today

Applicable Time Zone is AEST [Sydney, NSW] (GMT+11)
Not Specific >5000
  • 1,212,718Orders

  • 4.9/5Rating

  • 5,063Experts

"

5 Stars to their Experts for my Assignment Assistance.

There experts have good understanding and knowledge of university guidelines. So, its better if you take their Assistance rather than doing the assignments on your own.

What you will benefit from their service -

I saved my Time (which I utilized for my exam studies) & Money, and my grades were HD (better than my last assignments done by me)

What you will lose using this service -

Absolutely nothing.

Unfortunately, i had only 36 hours to complete my assignment when I realized that it's better to focus on exams and pass this to some experts, and then I came across this website.

Kudos Guys!

Jacob

"

Highlights

  • 21 Step Quality Check
  • 2000+ Ph.D Experts
  • Live Expert Sessions
  • Dedicated App
  • Earn while you Learn with us
  • Confidentiality Agreement
  • Money Back Guarantee
  • Customer Feedback

Just Pay for your Assignment

  • Turnitin Report

    $10.00
  • Proofreading and Editing

    $9.00Per Page
  • Consultation with Expert

    $35.00Per Hour
  • Live Session 1-on-1

    $40.00Per 30 min.
  • Quality Check

    $25.00
  • Total

    Free
  • Let's Start

Get
500 Words Free
on your assignment today

Browse across 1 Million Assignment Samples for Free

Explore MASS
Order Now

Request Callback

Tap to ChatGet instant assignment help

Get 500 Words FREE
Ask your Question
Need Assistance on your
existing assignment order?